Această prăjitură reprezintă echilibrul perfect între gustul bogat al nucilor și dulceața subtilă a cremei, îmbrățișate de o glazură fină și aromată. Cu fiecare strat pufos și fiecare îmbinare de arome, această prăjitură îți încântă simțurile și te poartă pe un drum plin de savoare. Efectul său deosebit de satisfăcător face din această prăjitură o alegere ideală pentru orice ocazie, fie că este vorba de un desert de familie sau de o dulceață rafinată pentru ocazii speciale. Urmați pașii simpli și savurați fiecare îmbucătură din această prăjitură delicioasă, care este garantată să vă aducă un val de bucurie și satisfacție.

Rețeta pentru prajitura delicioasă cu cremă și nuci.

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

100 gr zahar
200 g nuci macinate
8 oua proaspete
2 linguri de faina alba
1 pliculet de praf de copt

INGREDIENTE PENTRU CREMA

150 g zahar fin
3 galbenusuri de ou
250 g margarina sau unt
2 pliculețe de zahar vanilat

INGREDIENTE PENTRU GLAZURA

100 g zahar granulat
3 albusuri de ou

MOD DE PREPARARE

Blatul Pufos:

Bate albusurile spuma si adauga treptat zaharul, mixand pana la obtinerea unei texturi cremoase. Adauga galbenusurile, nucile macinate si faina, amestecand usor. Coace blatul intr-o tava pregatita timp de aproximativ 30 de minute, apoi taie-l in doua orizontal.

Crema Delicioasa:

Amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi gatiti-le la foc mic pana devin groase. Lasati-le sa se raceasca, apoi incorporeaza margarina sau untul pana obtii o crema fina. Intinde crema intre cele doua foi de blat.

Glazura Fina:

Bate albusurile spuma pe aburi cu zaharul pana obtii o consistenta ferma. Intinde glazura peste prajitura pentru un finisaj dulce si delicios.

Spor la gătit și Poftă bună!

Prajitura delicioasă cu cremă și nuci. Rețeta din caietul bunicii