Liliacul conține o cantitate mare de acid ascorbic, uleiuri esențiale și flavonoide, care au un efect pozitiv asupra organismului. Liliacul este un minunat antipiretic, antiinflamator și analgezic.

Din el se prepară ceai, ulei, comprese și unguente, care sunt eficiente în cazul reumatismului, artritei reumatoide, radiculitei, apofizitei calcanene și gutei. Din păcate, uleiul de liliac este practic imposibil de găsit în comerț, chiar și în magazinele specializate. Dar poate fi ușor pregătit în condiții de casă.

Strângeți florile de pe copacii care se află departe de zonele industriale și de drumurile prăfuite.

Aveți nevoie de…

  • flori proaspete de liliac;
  • orice ulei vegetal fără miros;
  • 1 borcan de 1l, cu capac;
  • tifon.

Cum se prepară?

1. Separați florile mici de pe ciorchine și umpleți borcanul.

2. Încălziți uleiul până la 40°C și turnați-l în borcan, peste flori, cât să le acopere.

3. Închideți borcanul etanș și lăsați la măcerat pentru 2 zile.

4. Strecurați uleiul prin tifon, scurgeți bine florile de liliac.

5. Mai încălziți o dată uleiul, adăugați o porție de flori proaspete și lăsați-le să se infuzeze.

6. Repetați procedura până obțineți un ulei suficient de aromat.

Cu acest ulei puteți unge fruntea și tâmplele când suferiți de migrene sau răceală, puteți masa articulațiile bolnave în reumatism și alte boli ale membrelor. Încercați să adăugați această soluție în cremă, loțiune, șampon și balsam. Astfel îmbogățiți produsele cosmetice cu un parfum irezistibil și substanțe utile.

Fitoterapeuții moderni până în prezent folosesc uleiul de liliac pentru tratamentul erupțiilor cutanate, arsurilor solare, tăieturilor minore și zgârieturilor și a altor boli ale pielii, cum ar fi coșurile purulente, acneea, furunculele. Dacă adăugați uleiul în soluțiile de curățare, atunci când faceți curat, casa se umple cu un miros proaspăt și plăcut.

Acest ulei tratează bronșita, răceala, angina, gripa și se folosește în aerosoli. Liliacul elimină stresul și alte tipuri de tulburări nervoase, crește atracția sexuală la femei și bărbați.

Uleiul din flori de liliac îmbunătățește starea persoanelor ce suferă de varice. Se fac comprese pe noapte cu șervețele de bumbac îmbibate cu ulei, înfășurând picioarele cu folie alimentară. Aceste proceduri sunt deosebit de eficiente combinate cu exerciții speciale pentru vasele sangvine.

Rețeta v-a trezit interesul? Atunci nu pierdeți timpul – strângeți liliaulc, cât este în floare, și pregătiți acest ulei minunat.

Fiți sănătoși alături de cei dragi!

Grăbiți-vă să reușiți în plina perioadă de înflorire – umpleți un vas de 1 litru cu ulei și flori de liliac