Iată o rețetă simplă pentru un desert delicios și rapid, care nu necesită coacere și impresionează cu o cremă deosebită din gălbenușuri de ou. Acest desert este perfect pentru orice ocazie și poate fi pregătit cu ușurință în propria ta bucătărie.

Ingrediente pentru desertul fără coacere:

150 g piscoturi 30 g zahăr pudră 30 g praf de cacao 300 ml lapte

Ingrediente pentru cremă:

5 gălbenușuri de ou 200 g zahăr 50 g amidon de porumb 500 ml lapte 250 g unt la temperatura camerei 400 ml frișcă Zahăr pudră după gust

Pentru decor:

50 g ciocolată neagră rasă

Mod de preparare a desertului fără coacere:

  1. Amestecă praful de cacao și zahărul pudră în laptele cald. Înmoaie rapid piscoturile în acest amestec și așează-le uniform într-o tavă.
  2. Pentru cremă, utilizează o oală mai mică pentru a combina zahărul și gălbenușurile. Adaugă laptele și amidonul de porumb, amestecând bine totul. Încălzește amestecul la foc mediu, amestecând constant până când se îngroașă.
  3. După ce amestecul s-a îngroșat, îndepărtează-l de pe foc și acoperă-l cu folie alimentară. Lasă-l să se răcească în frigider.
  4. După aproximativ 30 de minute, amestecă crema răcită cu untul la temperatura camerei și întinde-o peste stratul de piscoturi. Netezește suprafața cu o spatulă și lasă desertul să se răcească din nou în frigider timp de aproximativ o oră.
  5. Între timp, bate frișca cu zahărul până obții o consistență fermă. Aplică frișca peste crema întărită și nivelează cu o spatulă. La final, presară ciocolata neagră rasă deasupra.

Savoare, gust și o textură răcoritoare, toate într-un desert fără coacere ce te va cuceri cu siguranță! Savurează fiecare înghițitură din acest deliciu pregătit cu dragoste și pasiune pentru deserturi deosebite.

Este cunoscută drept regina deserturilor fără coacere. Mai delicioasă chiar și decât cea din cofetărie și pregătită în doar câteva minute.