Spovedania si impartasirea reprezinta doua ritualuri de o mare importanta in traditia ortodoxa. Majoritatea credinciosilor aleg sa participe la ele in lacasurile de cult, gasind alinare pentru greutatile care ii apasa in anumite momente.

Preotii indeamna pe toti crestinii sa se marturiseasca si sa primeasca Sfanta Impartasanie inainte de sarbatorile pascale. Astfel, acestia vor reusi sa-si lase in urma pacatele, pregatindu-si inima pentru a-L intampina pe Iisus Hristos cu curatie, conform informatiilor de pe spynews.ro.

MOMENTUL POTRIVIT PENTRU SPOVEDANIE

Ca in fiecare an, este recomandat sa ne marturisim si sa ne impartasim in perioada sarbatorilor pascale.

Publicitate

Desi spovedania nu este obligatorie, acest sacrament ajuta credinciosii sa se elibereze de pacate. Preotii sfatuiesc ca impartasania sa aiba loc in noaptea de Inviere, fiind considerata un moment favorabil conform Scripturii. Inainte de a primi Sfanta Impartasanie, este necesar sa te marturisesti la unul dintre slujitorii bisericii.

De asemenea, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane recomanda ca impartasania sa aiba loc la fiecare Liturghie, in Joia Mare, de Paste, precum si la Cincizecime. Perioada de post dureaza 40 de zile,  terminandu-se la Sfintele Pasti, in ziua Invierii lui Iisus Hristos.

„Din pacate, in zilele noastre, parca nu mai este accentuata aceasta necesitate (n.r. impartasirea la Sfanta Inviere), iar cei mai multi dintre credinciosi parca nu mai constientizeaza cat de important este sa te impartasesti de Inviere.

Ar fi minunat ca in cat mai multe biserici sa se impartaseasca, alaturi de parintii slujitori, cat mai multi dintre credinciosii care participa la Sfanta Liturghie din Noaptea Invierii”, a mentionat parintele Andrei Atudori.

CONSECINTELE PENTRU FEMEILE CARE NU SE SPOVEDESC SI NU SE IMPARTASESC

Sfanta Impartasanie nu reprezinta altceva decat o expresie a recunostintei si multumirii fata de Domnul nostru Iisus Hristos, o impartasanie in urma careia credinciosul trebuie sa-si marturiseasca toate pacatele pe care le poarta.

„Impartasania mai deasa, cu toata pregatirea, face ca in trupul si sangele nostru sa se intipareasca tot mai mult Trupul si Sangele Cel Curat si Inviat al lui Hristos, facandu-ne tot mai asemenea sfintilor in curatie, in dragoste, in duh de jertfa si in puterea de a invia spre viata de veci, intru fericire. Astfel, devenim tot mai mult fii ai Tatalui dupa har si frati intre noi, in Hristos”, sustin preotii, conform kfetele.ro.

Se spune ca, daca nu reusesti sa te spovedesti si sa te impartasesti inainte de Paste, risti sa pierzi sansa de a primi harul Duhului Sfant, motiv pentru care aceste practici sunt atat de importante.

Preotii avertizeaza ca femeile care nu se marturisesc si nu se impartasesc inainte de sarbatorile pascale nu vor primi iertarea si binecuvantarea pentru pacatele lor. Aceste doua ritualuri sunt esentiale in viata oricarui crestin, iar femeile sunt incurajate sa se pregateasca pentru ele prin meditatie, post si rugaciune, conform sursei mentionate.

Preotii ortodocsi spun ce se intampla cu femeile care nu se spovedesc si impartasesc inainte de Paste