Această rețetă nu doar ameliorează tusea, ci și facilitează eliminarea flegmei din plămâni. Ingrediente necesare: 500g morcovi și 3-4 linguri de miere.

Morcovul, o legumă extrem de hrănitoare, abundă în betacaroten, un compus esențial pentru sănătatea ochilor. Conține, de asemenea, vitaminele B și K, precum și o varietate bogată de minerale, inclusiv magneziu, fosfor, potasiu, fier, calciu și mangan.

Morcovul are efecte pozitive asupra digestiei și stimulează sistemul imunitar. Este benefic în cazuri de tuse, astm, răceli, bronșită și alte afecțiuni respiratorii.

Rețeta de mai jos se dovedește eficientă în tratarea tusei și eliminarea flegmei din plămâni, fiind potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Mod de preparare: Tăiați morcovii în felii, turnați apă peste ei și fierbeți amestecul. După ce morcovii s-au înmuiat, scoateți-i din apă și pisați-i. După răcirea apei, adăugați mierea și amestecați până la dizolvare completă. Turnați acest amestec peste piureul de morcovi, omogenizați și păstrați în frigider.

Se recomandă consumul a 3-4 linguri pe parcursul unei zile, iar rezultatele devin vizibile în 1-2 zile.

Vindecă tusea și contribuie la eliminarea flegmei din plămâni