Valabilitatea voucherelor sociale: ce trebuie să știi

Toată lumea știe despre voucherele sociale pe care oamenii le folosesc pentru a cumpăra alimente. Se pare, însă, că acestea au și un termen de valabilitate, după care nu vor mai putea fi utilizate. De altfel, achiziția unor produse este strict interzisă, pentru că aduce amenzi grave.

Amenzi aspre pentru utilizarea necorespunzătoare a voucherelor

Este bine de știut că trebuie să fii foarte atent cu aceste vouchere. Amenzile pentru cei care înstrăinează cardul pe care se află voucherele sociale sunt cuprinse între 3.450 lei și 4.600 lei.

De altfel, riști să fii amendat și dacă cheltui banii pentru altceva în afară de alimente. Sunt interzise țigările, alcoolul, produsele de curățare și orice altceva ce nu este destinat consumului.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, trebuie să fii informat și să fii responsabil în utilizarea voucherelor sociale. Este important să respectăm destinația acestor fonduri și să înțelegem că acestea au fost acordate pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate financiară.

Cum poți verifica soldul cardului

Dacă vrei să afli câți bani mai ai pe card, trebuie să știi că nu poți verifica la un bancomat. Astfel, cei ce vor să știe câți bani mai sunt disponibili trebuie să se adreseze telefonic emitentului acestuia sau să folosească aplicația de mobil dezvoltată de acesta.

Este important să fim la curent cu termenii și condițiile utilizării voucherelor sociale pentru alimente. Numai astfel putem beneficia de aceste ajutoare în mod corect și responsabil, evitând astfel amenzi și utilizarea necorespunzătoare a fondurilor destinate celor care au nevoie de ele.Caută după:

Termen De Valabilitate Pentru Voucherele Sociale