Agricultorii vor beneficia şi în acest an de sprijin financiar de 320,581 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, permiţând astfel o diminuare a costurilor de producţie în sectorul agricol prin rambursarea diferenţelor de accize, a informat vineri Ministerul Agriculturii.

”Suma alocată de Guvern în acest scop pentru anul în curs este de 320,581 milioane lei şi va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru 2018”, arată comunicatul Ministerului Agriculturii.

Cantităţile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale. De asemenea, schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură nu poate fi cumulată cu alte forme de sprijin pentru aceleaşi costuri eligibile.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014 (prin Hotărârea Guvernului 1174/ 2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură).

Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat prevăzută pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,334 miliarde de lei.

Sursa: a1.ro

CITESTE SI: Veste bună pentru români! Statul oferă bani celor care au credit la casă pentru plata ratelor! Vezi dacă te încadrezi

O noua propunere legislativa in Parlamentul Romaniei.

Parlamentul ia in calcul adoptarea unui proiect de lege prin care politistii si cadrele militare sa poata utiliza suma compensatorie acordata pentru chirie si pentru achitarea ratei in cazul achizitiei unei locuinte.

Initiatorul sustine ca se impune recompensarea acestui personal, proportional cu rolul si locul pe care il ocupa in societate.

„Astfel, prin prezenta initiativa legislativa propunem ca suma compensatorie acordata cu titlu de chirie cadrelor vizate sa poata fi utilizata de catre acestea fie in vederea achitarii chiriei, fie in vederea achitarii ratei (fractiunii din rata) pe care o platesc pentru achizitia unei locuinte.

„In considerarea realitatilor contemporane vizând deficitul de cadre si plecarea acestora din sistem (pensionari masive), opinam ca este necesar un set de masuri pentru loializarea acestui acestui personal”, precizeaza deputatul PSD Mihai Weber.

Potrivit modificarilor facute de initiator la Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, acestia vor avea dreptul la o compensatie lunara pentru chirie sau pentru rata unui imprumut in cuantum de pâna la 50% din salariul de baza.

Sursa: kanald.ro

Vestea mult așteptată de sute de mii de români! S-au aprobat banii! Vor beneficia de peste 300 de milioane! Vezi ce trebuie să faci: