Potrivit unor statistici, portretul robot al şoferului din România implicat în cele mai multe accidente rutiere este: şofer tânăr la volanul unei maşini foarte puternice.

Şoferii cu vârsta de până la 25 de ani care conduc maşini cu o capacitate cilindrică de peste 2,5 litri sunt, statistic, cei care provoacă cele mai multe accidente.

A doua cea mai mare frecvenţă a daunei îi indică pe șoferii cu vârste de până la 25 de ani, care conduc maşini cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 2 şi 2,5 litri. Aici, frecvenţa este de 10,75%, deci, în medie, un şofer din nouă a produs un accident.

Pe locul al treilea se situează, de data aceasta, nu cei mai tineri participanţi la trafic, ci şoferii cu vârste cuprinse între 26 şi 30 de ani, care conduc maşini cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 2 şi 2,5 litri.

Citeste si – Cod Rutier 2018. Ai mare grijă, poţi face închisoare dacă nu respecţi această regulă! Poliţia Rutieră face controale:

După scumpirea amenzilor şi înăsprirea CODULUI RUTIER, Ministerul Afacerilor Interne,Direcţia Permise şi Înmatriculări şi Registrul Auto Român au decis să mai adauge pe lista problemelor pentru şoferi şi pedeapsa cu închisoarea în anumite situaţii.

Numărul din ce în ce mai mare de autoturisme care sunt în circulaţie fără Inspecţia Tehnică Periodică a făcut autorităţile să schimbe legea şi să înăsprească pedepsele. Astfel, în momentul expirării ITP-ului unei maşini, RAR va anunţa Direcţia de Permise şi Înmatriculări. Înmatricularea maşinii în cauză va fi suspendată, iar poliţiştii îi vor opri în trafic pe şoferii vizaţi, talonul maşinii va fi reţinut şi conducătorii auto – amendaţi.

Veste bombă pentru toţi şoferii de peste 31 de ani. A fost făcut anunțul despre toți cei care posedă permis de conducere: