Din 20 mai, talonul mașinii va fi suspendat automat odată cu expirarea ITP-ului. Poliţia va reţine actele și plăcuţele de înmatriculare pe loc.

Același lucru este valabil și dacă autoturismul a fost cumpărat sau vândut, dar nu a fost trecut pe numele noului proprietar în termen de trei luni de la înstrăinare.

Din 20.05.2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu ITP-ul expirat, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR, conform AutoBuild.ro.

Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

CITEȘTE ȘI: ANAF vinde, în aprilie, mașini confiscate la preț de chilipir! Câteva mii de lei pentru un super autoturism
ANAF scoate la licitație mașini intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu preţuri accesibile pentru toată lumea. Vânzarea este directă sau prin licitație, așa cum procedează de obicei ANAF.

Autoturismele sunt vândute de Administrația Județeană a Finanțelor Publice din mai multe județe din țară.

Licitații valabile în luna aprilie:

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, Sector 6:

– AUTOTURISM FIAT DUCATO, An Fabricati 2008, Cap cii 2287 cmc, Motorina, Culoare Alb, preț de pornire: 30.000 lei (fără TVA)

– AUTOTURISM FIAT PUNTO, An Fabricatie 2007 Cap cii 1368 cmc, Benzina, Culoare Albastru, preț de pornire: 5.150 lei (fără TVA)

Licitația va avea loc în ziua de 26 a lunii aprilie, anul 2018, ora 10. Detalii, AICI!

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, Sector 3:

– Autoturism M1, AC break, marca PEUGEOT, tip PARTNER, an de fabricatie 2007, preț de pornire: 6.400 lei (fără TVA)

Licitația va avea loc în ziua de 23 a lunii aprilie, anul 2018, ora 10.

SURSA

Ultimă oră! Atenţie mare, şoferi! Din 20 mai, dacă nu aveți asta, Poliția va reține actele și numerele mașinii: Ce nu trebuie să vă lipsească niciodată: