Blatul de tort crocant acoperit cu căpșuni dulci, este un desert de vară delicios! Se recomandă folosirea căpșunilor proaspete, iar tortul trebuie consumat rapid, deoarece în caz contrar pierde mult din vitamine și gustul deosebit! Să trecem la treabă:

Pentru un tort de 28 CM avem nevoie de:
Pentru ALUAT: 250 g făină albă, 2 linguri de zahăr și 2 de sare, 120 ml ulei, 1 plic de zahăr vanilat, 3 lingurițe iaurt slab.
Pentru UMPLUTURĂ: 750 g căpșuni proaspete, 2 linguri zahăr, 3 foi gelatină albă, 1/2 lămâie, 1 lingură de zahăr pudră.

1. Se amestecă făina cu zahărul, un praf de sare și zahărul vanilat. Se adaugă uleiul și iaurtul, apoi aluatul se frământă rapid. Se împachetează în folie de plastic și se lasă la rece timp de 30 de minute.
2. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 200 grade celsius. Se întinde aluatul sub forma unei foi rotunde, subțiri, iar cu acesta se căptușește o formă pentru tort. Se înțeapă aluatul cu o furculiță. Se răsfrânge pentru a forma o margine. Se coace la cuptor 25 de minute până devine maroniu-auriu, apoi se lasă la răcit.
3. Se spală căpșunile și se îndepărtează codițele. Jumătate din cantitate se amestecă cu zahărul cu un mixer. Se lasă gelatina în apă rece timp de 5 minute, se presează, apoi se dă în clocot într-un vas, cu sucul de la o jumătate de lămâie.
4. Se adaugă lingură cu lingură piureul de căpșuni peste gelatină, se ia de pe foc, se amestecă și se lasă la răcit până devine călduț. Se toarnă peste aluat.
5. Se așează deasupra căpșunile întregi. Se cojește lămâia sub formă de spirală și se așează pe tort. Se cerne deasupra zahăr pudră.

Alternativă: Cei ce îndrăgesc ciocolata, pot topi pe o baie de aburi 100 g glazură pentru tort cu 2 linguri de frișcă lichidă. Aceasta se întinde peste tort.

Sperăm să vă placă și vă urăm poftă bună!

Tort de căpșuni. O rețetă simplă și rapidă iubită de cei mici dar și de cei mari.