James Spence avea vârsta de 25 de ani atunci când a suferit grave leziuni pe creier după ce a fost implicat într-un accident de motocicletă în luna iulie, de atunci, timp de două săptămâni a fost în comă, starea sa era foarte gravă. În plus, medicii nu au anunțat-o pe iubita sa, care atunci se afla în ultima lună de sarcină, cât de gravă este starea tatălui copilului ei.

Partenera de viață a lui James, Charlene Pope, în vârstă de 29 de ani, era însărcinată în 38 de săptămâni când iubitul ei a suferit accidentul și a născut la scurtă vreme după ce acesta a intrat în comă.

Totuși, noua mămică a decis să facă un gest care i-a îngrijorat pe medici, într-o primă fază: a decis să-și ducă micuțul ei la spital, pentru a-și cunoaște tatăl. „Îmi era teamă că băiatul nostru ar putea să nu-şi întâlnească tatăl. Dar cred că prezenţa copilului l-a ajutat să-şi revină”, a povestit Charlene.

Charlene a născut la ora 2 dimineaţa, iar în aceeaşi zi, la ora 15:00, l-a dus pe micul Carter să-şi întâlnească tatăl. Două zile mai târziu, James s-a trezit brusc din comă şi apoi a avut ocazia să-şi şi recunoască copilul. Familia consideră că ceea ce s-a întâmplat este un mic miracol realizat de cel mai nou membru al ei.

Soțul făcuse accident și era în comă, dar peste câteva ore soția lui născuse. Femeia și-a luat bebelușul din spital imediat, toți îi spuneau că e nebună, dar când au văzut ce face le-au dat lacrimile: ,,Doar două zile au fost…”