Mesajul lui CTP, după moartea Regelui Mihai. Cristian Tudor Popescu (CTP) are o poziție dură, într-un articol pentru Republica.ro, față de ceea ce va urma în Familia Regală, după moartea fostului suveran.

“Fără Mihai, casa regală nu mai este decât un oengeu milog și lacom, care, paradoxal, vrea să fie lacheul de imagine al guvernului contra 25 milioane euro pe an din bani publici”, afirmă jurnalistul, care susține că a fost și este republican.

“Și rege în România rămâne neamprostia”, este concluzia acestuia.

Cu toate acestea, el recunoaște că “Regele Mihai a fost un om de o incredibilă modestie demnă. În schimb, politicienii români ai ultimelor decenii nu au fost decât niște cutre, cioflingari, îngâmfați, potăi și scelerați”…

‘Copil crescut în comunism, am trăit multă vreme cu imaginea regelui „fugit” din țară într-un tren încărcat cu bogății. O minciună. În străinătate, a muncit, și-a câștigat existența ca oricare cetățean. N-a fost un erou anticomunist în anii de exil, dar câți au fost? În schimb, în ultimii săi ani de domnie a făcut un act fără de care România de azi n-ar fi existat. Cu un curaj și o hotărâre excepționale pentru un tânăr de 20 și ceva de ani, a girat întâlnirea forțelor politice capabile să scoată statul din războiul alături de Germania. Fără 23 august 1944, Stalin n-ar fi decis niciodată: „Transilvania va fi pe veci a românilor” și nici de restul țării nu se știe ce s-ar fi ales’, amintește, în mod obiectiv, Cristian Tudor Popescu.

Vezi mai multe aici

Reacție foarte dură a lui CTP: ”Fără Mihai, Casa Regală nu mai este decât un oengeu milog și lacom”