Ai nevoie de: 2 foi de pandișpan cu cacao. Pentru cremă: 500g brânză ricotta, 100g smântână, 50g mascarpone, 150g zahăr, 3 pliculețe zahăr vanilat, 1-2 picături esență de migdale, 300g vișine fără sâmburi. Pentru sirop: 100g zahăr, 150ml apă, 4 linguri de rom. Pentru glazură: 200g nucă de cocos.

Modul de preparare:

Prepararea cremei: Mixăm smântâna și zahărul aproximativ 2-3 minute. În momentul în care zahărul s-a topit, adăugăm zahărul vanilat, esența de migdale, brânză ricotta și mascarponele, urmând ca mai apoi să mixăm bine, bine până ce toate ingredientele se omogenizează perfect. Împărțim crema în 2 părți egale, ir într-una dintre ele punem vișinele și se amestecă până se omogenizează perfect.

Prepararea siropului: Fierbem zahărul cu apă timp de 15 minute până când se topește zahărul, iar mai apoi se ia de pe foc și se adaugă romul.

Asamblarea prăjiturii:

Punem într-o tavă prima foaie de pandișpan, o însiropăm, iar deasupra punem un strat de cremă cu vișine, urmând ca mai apoi să adăugăm și cel de-al doilea blat pe care-l însiropăm și pe care punem un strat gros de cremă simplă. Se presară uniform nucă de cocos și se lasă prăjitura la rece timp de 2-3 ore, după care se poate servi.

Prăjitura cu vișine și brânză, acrișoară și apetisantă.