Coajă de ou este sursă naturală de minerale ce conţine 90% calciu. Calciul este uşor absorbit de corpul nostru, deoarece compoziţia să chimică este aproape identică cu structuradinţilor şi oaselor umane.

Dacă sunt consumate în cantităţi mai mari, nu numai că te vor scapă de simptomele lipsei de calciu, dar vor împiedică, de asemenea, dezvoltarea osteoporozei, şi te vor ajută la producerea de celule sanguine care sunt de mare ajutor în tratarea nivelului ridicat de colesterol şi a tensiunii arteriale.

Coajă de ou conţine, de asemenea, fier, zinc, cupru, mangan, fluor, fosfor, crom şi molibden. De aceea, mulţi experţi recomandă ouăle că un supliment de calciu natural foarte eficient.

Se recomandă un consum de 1.5-3 grame de coajă de ou zdrobită pe zi.

Aici sunt mai multe idei despre cum să utilizaţi coajă de ou şi la ce va poate folosi :

1. Consolidarea organismului şi împrospătarea sângelui

După ce aţi utilizat 5 ouă la diverse preparate sau pentru simplul consum, spălaţi bine cojile, zdrobiţi-le până când se mărunţesc şi adăugaţi-le în 3 litri de apă. Păstraţi acest amestec în frigider timp de 7 zile înainte de a-l utiliza. După 7 zile consumaţi 2 pahare pe zi. Pentru un gust mai plăcut puteţi adaugă o jumătate de lămâie stoarsă la fiecare pahar.

2. Glanda tiroidă

Luaţi 8 coji de ouă, spălaţi-le bine şi zdrobiţi-le cât mai bine. Stoarceţi două lămâi foarte bine şi sucul care a rezultat îl adăugaţi peste cojile zdrobite. Lăsaţi în frigider amestecul timp de 3-4 zile. După cele 3-4 zile peste amestec se pune ½ kg de miere Amestecându–se până când se omogenizează. Noul amestec se ţine încă 7 zile la frigider înainte de a fi consumat. După scurgerea celor 7 zile consumaţi 3 linguriţe pe zi, una dimineaţă, una la prânz şi una seară, tot timpul după masă.

3. Gastrită, ulcer

Zdrobiţi cojile a 4 ouă, până când devin la fel de fine că nisipul. Această cantitate de coji de ouă va fi suficient pentru tratarea acestor boli. Se amestecă cojile de ou zdrobite cu 2 linguri de suc de lămâie. Când cojile se înmoaie, se adaugă 100 de ml de lapte cald(ştiu că pare surprinzător, însă combinaţia dintre lapte şi cojile de ouă face din lapte un aliat împotriva ulcerului). Consumă acest amestec de 2 ori pe zi – dimineaţă pe stomacul gol şi seară înainte de culcare.

Obișnuiești să arunci cojile de ou? Mare greșeală! După ce vei afla asta nu nu vei mai arunca niciodată cojile de ou