Decât să arunci banii pe medicamente din comerţ care au şi reacţii adverse pentru organism, mai bine ar fi cazul să încerci această soluţie naturală şi foarte eficientă. Vei scapă de tusee definitiv, ba chiar vei aduce şi un plus de vitamine şi beneficii organismului tău.

Vezi mai jos cât de simplu se prepară acest remediu natural.

Ai nevoie de:

-două banane coapte
-două linguri de miere naturală
-400 ml de apă
Se prepară astfel:

Pune apă la încălzit într-o oală şi las-o la fiert până da în clocot. Între timp, curăță bananele de coajă şi pisează-le bine într-un castron cu ajutorul unei furculiţe. După ce apă a ajuns la punctul de fierbere, opreşte focul şi toarn-o treptat peste banane. Amestecă totul foarte bine până când obţii o pastă omogenă. Când amestecul s-a mai răcit puţin, adaugăți mierea, după care amestecă din nou, iar remediul este gata.

Mod de consum:

Consumă câteva linguriţe din acest amestec de patru ori pe zi, însă încălzeşte-l puţin în prealabil. În doar câteva zile, vei observă că ai scăpat complet de tuse şi te vei simţi mult mai bine. Ba mai mult decât atât, vei dormi mai bine pentru că bananele te vor calma şi te vor ajuta să te odihneşti noaptea, mai ales că tusea nu prea te lasă să dormi …

CITESTE SI : Vrei să scapi de durerile de spate? Secretul stă în picioarele tale! 

Dacă ai o boală acută de spate, ai probleme cu tensiunea și te trezești deseori noaptea, înseamnă că acest articol este pentru tine! Setul de exerciții pe care ți-l propunem este format din exerciții simple de yoga pentru începători. După al treilea antrenament vei simți cum corpul tău a devenit mai ascultător, iar mușchii mai puternici. Vei dormi mai bine, și te vei odihni mai bine în timpul somnului, capul îți va fi mai limpede și vei putea rezolva mai multe probleme pe parcursul zilei. Orice durere de spate sau de gât va dispare! Nici eu nu am crezut până când nu am încercat!

1. Poziție pentru relaxare:

Așează-te cu picioarele în cruce, și relaxează-ți coloana. Poți să te ridici un pic în sus, sprijinindu-te în picioare. Rămâi așa câteva minute, respiră cât mai adânc și mai calm. Acest lucru te va ajuta să fii pregătit pentru un exercițiu bun și te va elibera de stres.

2. Înclinare înainte:

Așează-te, îndreptându-ți picioarele în față. Încet încearcă să-ți atingi vârful picioarelor. Pune accent pe extinderea în timpul inspirării – în acest moment mușchii picioarelor vor fi expuși unei extinderi maxime. Repetă de 5 ori.

3. Poziția copilului:

Ridică-te în genunchi, desfă-i la lățimea umerilor, pune-ți mâinile în spate. Încet înclină-te în față, lasă-ți capul în jos. În această poziție relaxantă rămâi 3-4 minute, respiră adânc și simte cum ți se odihnește spatele.

4. Rotiri:

Pune mâna dreaptă pe genunchiul stâng. Mâna stângă fixeaz-o în spate, și încet întoarce-te spre stânga. Respiră cât poți de adânc! Revino încet la poziția inițială, simte mușchii laterali și cei abdominali. Repetă cu piciorul drept.

5. Poziția zeiței:

Culcă-te pe spate, îndoaie genunchii și lipește-ți tălpile. Mâinile pune libere în părți. Respiră regulat, încearcă să extinzi mușchii interiori ai coapsei și să simți asta. Rămâi în această poziție, cât te simți confortabile. 2 minute sunt suficiente.

6. Picioarele pe perete:

Ridică picioarele drept și pune-le pe perete. Relaxează-ți tălpile și mâinile. Stai așa 3 minute, inspiră cu tot pieptul. Încearcă să scapi de gândurile negative, simte cum spatele și picioarele se odihnesc.

7. Poziția vântului liber:

Culcat pe spate, îndoaie picioarele, încrucișează-ți tălpile. Apuca genunchii cu brațele și ține-le strâns. Simte mușchii coapselor și ai spatelui. La început poate să fie complicat, dar cum îți vei înțelege corpul, va fi foarte plăcut să faci exercițiile: această poziție eliberează coloana de încărcare! Nu uita să respiri adânc!

8. Poziția porumbelului:

Așează-te pe o coapsă, ține mâinile la distanța umerilor. Adu-ți genunchiul stâng în față, și pune-l între brațe. Piciorul drept lasă-l în spate. Îndoaie-ți în față tot corpul, trecând centrul de greutate peste genunchiul stâng. Reține-te în această poziție câteva minute, apoi schimbă piciorul. Acest exercițiu de va scăpa de durerea de picioare, și va influența negativ asupra mușchilor de la spate.

Nu vei mai tuși deloc! Pisează o banană și adaugă aceste 2 ingrediente banale