Guvernul pregateste un nou ajutor social pentru persoanele defavorizate.

Mai multi politicieni au depus un act normativ care prevede ca pensionarii si famiile cu copii ce au un venit net mai mic de 1.200 lei sa primeasca lunar bonuri pentru alimente in valoare de 500 lei.

Legea mai prevede ca acest ajutor sa poata fi acordat si celor care nu au venituri, cu conditia ca acestia sa efectueze cateva zile de munca in folosul comunitatii.

„Statul este obligat prin Constitutie sa asigure traiul zilnic al cetatenilor sai, dar din pacate la noi nu se prea intampla acest lucru. Multi romani nu au ce sa manance, intrucat veniturile lor sunt extrem de mici.

 “Trebuie sa intervenim cumva pentru ca toti oamenii sa poata manca cat de cat bine in tara asta. Daca legea la care lucram va fi votata, atunci, fiecare roman va putea sa se hraneasca, nu la standarde inalte, dar macar normal dar va trebui sa faca si ceva pentru acei bani tot pentru comunitatea care ii ajuta si ii sustine.

Un voucher de 500 de lei lunar pentru alimente acelor romani care nu işi permit nu este un efort bugetar pentru Romania”, a declarat pentru libertatea.ro unul dintre politicienii care a initiat acest act normativ.

Amenzi USTURATOARE pentru cei care isi INUNDA vecinii!

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pregăteşte o nouă lege a asociaţiilor de proprietari. Printre noutăţile introduse de actul normativ se numără şi amenzile usturătoare pentru cei care îşi inundă vecinii.

Asociaţiile de proprietari vor funcţiona după o lege nouă, care prevede sancţiuni drastice pentru cei care aduc prejudicii celorlalţi locatari. Neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari (de exemplu, inundarea frecventă a vecinilor), se pedepseşte cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei, se arată în proiectul Legii privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, emis de MDRAP.

Totodată, actul normativ prevede amenzi de la 500 la 3.000 de lei pentru proprietarii care nu permit accesul preşedintelui asociaţiei atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună.

Petru Olariu, vicepreşedinte al Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat, unul dintre consultanţii MDRAP care lucrează la proiectul legislativ, pledează la minister pentru o procedură de urgenţă în instanţă care să prevadă sancţiuni serioase pentru restanţieri, scrie ziarulring.ro. “De exemplu, eu îl dau în judecată pe proprietar că are trei luni restanţă; în cel mai bun caz îmi plăteşte, dar peste 30 de zile nu mai plăteşte şi eu trebuie să-l dau iarăşi în judecată şi tot aşa. Ar trebui să existe complete specializate pentru asociaţiile de proprietari, nu să mă lase pe mine judecătorul, că am numărul de ordine 70, iar el nu mai are chef de mine că este obosit. Şi atunci normal că procesele tărăgănează, nici judecătorii nu mai înţeleg nimic din ce este acolo şi numai probleme avem cu recuperarea debitelor. Ba, mai mult, în proiect spune că pot să-l dau în judecată după 60-90 de zile pe restanţier.

Dar eu din ce plătesc furnizorii? Dacă s-a judecat o dată că este rău-platnic, a doua oară iarăşi acelaşi rău-platnic, dar a treia oară trebuie luate măsuri pentru că nu pot să mă duc la infinit cu el în instanţă. Dacă se dovedeşte că este rău-platnic şi a treia oară, instanţa ar trebui să-l oblige să plece din bloc, să-şi vândă apartamentul. Pentru că acesta creează probleme dacă toată ziua te duci în instanţă pentru ca el să-şi plătească la timp cheltuielile. Dacă e caz social, să fie ajutat de primărie”, a declarat Petru Olariu, vicepreşedintele Ligii Habitat.

Guvernul a decis: se dau lunar tichete de masă în valoare de 500 de lei! Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a beneficia si tu de ele