Vezi ce se spune și despre restul degetelor de la picioare! De mai bine de câteva mii de ani, în cultura tradițională chineză şi indiana se practică cititul în talpă.

Aceste popoare estice consideră că picioarele reflectă foarte bine starea celorlalte părţi ale corpului.

Potrivit acestor metode, urmele de bătături şi durerile din talpă pot indica anumite probleme de sănătate în alte părți ale corpului.

De exemplu, curbura tălpilor poate indica starea coloanei vertebrale. Probleme de platfus (malformație congenitală a piciorului la care talpa este prea puțin scobită) pot semnala afecţiuni ale spatelui.

Totodată, se crede că mintea şi corpul sunt adânc interconectate, astfel că problemele de personalitate pot genera anumite afecţiuni fizice.

Să fie oare adevărat?

Reflexologul Jane Sheehan este ferm convinsă că laba piciorului ne dezvăluie totul despre o persoană. Și asta pornind de la funcţionarea digestiei, până la relaţiile și comportamentul cu celelalte persoane.

O inspecţie simplă a picioarelor ne poate ajută să aflăm dacă sunteți o persoană aventuroasă şi îndrăzneață, sau o persoană calmă și liniştită sau o persoană dornică de stabilitate, ordine şi pace.

În propriul ghid de interpratare, reflexologul Jane Sheehan consemnează:

Degetul „Mare” (haluce)

Persoanele ale cărui deget mare este vizibil mai lung decât celelalte degete de la picioare sunt creative și inteligente. Acestea găsesc mereu cele mai bune soluţii pentru problemele de zi cu zi. Sunt capabile să privească lucrurile din mai multe perspective, dar uneori pot avea probleme de concentrare şi de îndeplinire a planurilor și obiectivelor pe care şi le fixează.

Pe de altă parte, dacă degetul mare este mai mic decât celelalte degete de la picior, înseamnă că eşti capabil să îndeplineşti mai multe sarcini în același timp. Se pare că sunteți un administrator competent şi eficient dacă aveți degetele astfel. De multe ori, vă folosiți de carismă pentru a vă impune ideile.

„Arătătorul” (falanga proximală)

Persoanele ale cărui deget „arătător” este mai lung sunt lideri înnăscuți. Aceste persoane sunt dinamice, flexibile și creative. Sunt, de asemenea, autoritare şi competitiv, întotdeauna în căutare de armonie.

Degetul „Mijlociu” (falanga mijlocie)

Persoanele ale cărui deget „mijlociu” este mai lung sunt energice şi ingenioase în același timp.De regulă, sunt firi perfecţioniste, dând dovadă de multă determinare. Energia de care beneficiază în mod natural îi ajută îşi încununeze cu succes eforturile.

În schimb, principalul dezavantaj este că se implică prea mult în activităţile profesionale, la serviu, astfel că de puține ori le mai rămână timp pentru familie, prieteni şi distracţie.

Persoanele ale cărui deget mijlociu este mai scurt se bucură de viaţă din plin. Le place să se relaxeze şi nu fac abuzuri și excese, cu atât mai mult când vine vorba de a depune efort suplimentar la locul de muncă.

Degetul „inelar” de la picior (falanga distală)

Persoanele ale cărui deget inelar de la picior este mai lung şi drept pun mare accent pe familie. Dacă degetul este ușor arcuit, înseamnă că sunt sortiţi să aibă parte de momente neplăcute în relaţiile cu persoanele apropiate.

Sunt empatici, devotați şi implicați astfel că de multe ori le este foarte dificil să se detaşeze de problemele celor din jurul lor.

Dacă faceți parte din această categorie, învătați să vă destindeți mai des și nu vă mai faceți griji cu privire la problemele cu care se confruntă cei din jur.

Persoanele cu un deget inelar mai scurt sunt exact opusul persoanelor de mai sus. Pentru aceste persoane, relaţiile personale şi familiale nu sunt nici pe departe atât de importante, contând prea puțin.

Degetul „Mic”

Persoanele ale cărui deget mic este foarte scurt au un comportament deseori catalogat drept copilăros. Se întâmplă des să fugă de responsabilităţi şi uneori se plictisesc mult prea repede.

Prin urmare, aceste persoane sunt mereu în căutare de lucruri noi care să le capteze atenția și interesul. De cele mai multe ori, sunt firi distractive, calme şi glumeţe.

Persoanele care au capacitatea de a-şi mişca degetul mic de la picior independent de celelalte degete sunt firi conduse de impulsuri, aventuroase şi șarmante. Persoanele care nu pot face acest lucru preferă rutina, ordinea și disciplina, punând mare preţ pe loialitate și respect.

Degetele cu lungime progresiv mai mare

Dacă fiecare dintre degetele de la picioare este mai mare decât cel de dinainte, trasând o linie ascendentă perfect uniformă, se poate ca persoana în cauză să fie o fire metodică, exactă şi practică.

Acest tip de personalitate duce mereu la bun sfârşit lucrurile pe care le-a început.

Degetele la control! Ce se spune despre oamenii care au al doilea deget de la picior mai lung decât primul?