Dan Diaconescu, care a fost eliberat miercuri din închisoare, a declarat că refuzul de a accepta pactul cu Sistemul a fost motivul pentru care a pierdut tot și a făcut pușcărie.

„Acum vreau să mă rezum la următoarea concluzie: dacă aș fi acceptat propunerile lor din ultimii ani, probabil că partidul meu ar fi fost la guvernare. Poate că eu eram prim-ministru și în orice caz, televiziunile mele nu s-ar fi închis.

Neacceptând propunerile lor și dând dovadă de curaj în care aș vrea să mă urmați, au făcut tot ceea ce au amenințat: mi-au închis televiziunile, partidul, mi-au luat totul, mi-au luat libertatea, tatăl, crezând că în felul acesta m-au învins”, a declarat Diaconescu, la ieșirea din penitenciarul Jilava.

„Dacă vreți să știți cum e în pușcărie, faceți-vă televiziuni de succes și partid de succes și imediat o să știți (…) Timp de 10 ani și jumătate, nu am voie să iau legătura cu cei 1,5 milioane de prieteni ai mei, cei care ne-au votat la un moment dat. Este o interdicție foarte mare, de la moartea lui Kenedy cred că nu s-a mai impus atâta tăcere. Nu știu de ce le-o fi atât de frică de mine (…) sunt un copil venit din Caracal”, a mai spus Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a fost eliberat, după ce Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea în acest sens a fostului patron al OTV.

Realizatorul de televiziune a reușit să-i convingă pe magistrați că s-a îndreptat și că a părăsit câmpul infracțional, reiese din motivarea admiterii cererii de eliberare condiționată.

CITESTE SI Carmen Dan: „Am găsit un microfon în casă. Am sesizat poliţia”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat, miercuri seară, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete.

„Am găsit un dispozitiv de înregistrare într-una dintre camerele apartamentului în care locuiesc. Dispozitivul l-am găsit într-o priză de telefon, nu era la vedere. Era conectat la o sursă de alimentare şi avea şi o baterie”, a declarat Carmen Dan, pentru un post de televiziune.

„Era un dispozitiv, nu ştiu dacă era sofisticat sau simplu, era un dispozitiv activ. Este în acest moment la laborator la poliţie se fac verificări. Nu am studiat dispozitivul, nu ştiu care sunt caracteristicile, colegii mi-au spus că e un dispozitiv de înregistrare audio„, a mai spus ea.

Aceasta a precizat că nu locuiește într-un imobil al RA-APPS, apartamentul fiind închiriat. „Locuința e închiriată. Stau cu fiul meu. Nu am pază, nu stă niciun poliţist în faţa locuinţei, am considerat că nu e necesar” a adăugat ea.

În plus, Carmen Dan a afirmat că a sesizat Poliția pentru violare de domiciliu urmând a se deschide un dosar penal.

SRI se implică în anchetă.

„Ancheta e desfăşurată de Ministerul de Interne. În această seară directorul SRI a discutat cu Carmen Dan şi Serviciul şi-a arătat disponibilitatea pentru a sprijini Ministerul de Interne, Direcţia de Informaţii a MAI, pentru a ajunge cât mai repede la un rezultat privind această anchetă.

Dispozitivul este la structurile specializate ale MAI, este un dispozitiv destul de comun, care nu este utilizat de serviciile de informaţii în general, nici interne, nici externe.

Poate fi o entitate privată, dar ancheta e în curs de desfăşurare.

SRI, pentru că e o situaţie extrem de gravă fiind vorba de un membru CSAT, şi-a arătat disponibilitatea cu expertii pe care-i avem pentru a ajuta”, a declarat Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea

SURSA

Dan Diaconescu a fost eliberat. Primele declarații, primele dezvăluiri