Masina lui Valentin Ceausescu a ajuns in proprietatea unui colectionar.

La sfarsitul anilor `60, cand studia la Londra, Valentin Ceasusescu si-a achizitionat un superb BMW cu care facea senzatie pe strazile Bucurestiului, atunci cand venea in vacante. Masina a ajuns in prezent in posesia unui colectionar, Florin Petrescu, care a facut-o sa arate ca noua.

„Este un BMW din 1969 si, din cate am aflat, i-a apartinut lui Valentin Ceausescu. Acum multi ani a fost cumparata de un prieten care a incercat sa o restaureze. A inceput reparatiile, dar cand n-a mai avut bani s-a oprit. Atunci s-a gandit la mine si m-a intrebat daca nu sunt dispus sa o cumpar, stiind ca eu sunt pasionat de BMW-urile foarte vechi”, a declarat Petrescu pentru Auto Test Magazin.

Motorul a fost refacut de cel care a avut-o inaintea mea si a fost reparat foarte bine. Eu m-am ocupat de carburator, ca se mai infunda din cand in cand, de instalatia electrica, am reparat franele, am schimbat fetele de usi, iar scaunele mi le-a reparat cineva acum zece ani si se mentin foarte bine si in ziua de azi. Multe piese de interior le-am „vanat” pe e-bay, pentru ca nu le gaseam altfel. Foarte greu se gasesc piese de schimb pentru ea”, a mai spus proprietarul masinii.

„Cu masina asta ies doar seara foarte tarziu. Din cauza traficului, imi este teama sa nu o lovesc prea des. Ma duc cu ea la intalniri cu specific auto, cum ar fi parada Retromobil de la Sinaia. Foarte rar fac drumuri lungi. Cel mai lung si mai frumos drum pe care l-am facut a fost pe Transalpina si pe Transfagarasan”, a incheiat Florin Petrescu.

Galerie Foto

Cu aceasta masina gonea prin Bucuresti fiul lui Nicolae Ceausescu! Bolidul lui Valentin Ceausescu arata si azi senzational, la 48 de ani de cand a fost fabricat!