În fiecare an, milioane de animale de companie sunt abandonate de către stăpânii lor și ajung pe străzi ori în centre pentru animale.

Unii oameni șochează atunci când își lasă câinii ori pisicile pe marginea drumului, unde trebuie să învețe să supraviețuiască. Din când în când, oamenii cu suflet mare le găsesc și încearcă să le ajute.

Așa s-a întâmplat și pe marginea unei autostrăzi din Missouri, acolo unde un bun samaritean a zărit un câine extrem de speriat și fără vlagă. Era singur și nu era nimeni în jurul lui, părea pierdut și extrem de afectat.

A aflat că era o cățelușă din rasa Black Spaniel și care stătea alături de o cutie din carton, iar din când în când o atingea cu lăbuța. În ciuda faptului că era foarte frig afară, cățelușa nu se dezlipea de acea cutie ca să meargă la adăpost.

Chiar dacă persoana care a găsit animalul de companie a încercat să o ducă la adăpost, cățeluța a refuzat acest lucru.

Multe mașini au trecut pe lângă ea, până când cineva a oprit pentru a vedea dacă este în regulă. Când a văzut în ce stare este și motivul din care este așa, a înțeles imediat ce trebuie să facă. S-a apropiat de cutie și a încercat să o deschidă. Însă era lipită atât de bine, încât nu putea să o deschidă deloc.

S-a întors la mașină, a luat un cuțit, cu care a reușit să deschidă ușor cutia. Înăuntru erau patru cățeluși, pe care mama lor îi păzea cu prețul vieții sale. Din fericire, bărbatul care i-a găsit i-a dus la cea mai apropiată clinică veterinară, acolo unde au primit toate îngrijirile medicale. Mama și puii aveau mai multe infecții ale pielii, însă au fost tratați. Un adăpost i-a primit pe cei cinci, în încercarea de a le găsi o locuință nouă.

Medicul veterinar a dezvăluit că singurul motiv pentru care puii mai sunt în viață este pentru că a avut grijă cățelușa să îi țină în cutie, pentru a le fi cald.

A văzut pe marginea drumului un cățel înghețat, care stătea lipit de o cutie de carton, așa că s-a apropiat de el. A rămas fără cuvinte când a văzut ce ascundea acolo. Nici medicilor nu le-a venit să creadă: