Piperul este considerat regele condimentelor, împreună cu toate formele lui: negru, alb, roșu, cu bob rotund sau cu bob lung. Cantități impresionante de piper sunt consumate anual în întreaga lume, însă acest lucru nu se întâmplă numai pentru că dă savoare vieții, ci pentru că are și proprietăți terapeutice și te poate ajuta să slăbești. Sunt mulți oamenii care i-au testat deja proprietățile.

Piperul ajută digestia prin acțiunea chavicinei, o rășină picantă care are rolul de a mari producția de salivă. În plus are o acțiune dezinfectantă dar și analgezică locală ceea ce îl face extrem de util în lupta cu boli precum bronșita, laringita și răceala.

Piperul este un antibiotic și un antiparazitar intestinal, care reduce fermentația în stomac. Dacă ai astfel de probleme intestinale și vrei să le calmezi fără a folosi pastile care pot avea alte efecte secundare neplăcute, asociază piperul cu coriandrul, ghimbirul și curcuma și vei obține un cocteil puternic dezinfectant.

Puțini știu că piperul poate fi utilizat și pentru a slăbi. În cazul în care ești la dietă nu trebuie să lipsească piperul de la masă, acesta dă gust mâncărurilor fade, sănătoase și lispite de grăsimi, astfel că te va ajuta să suporți mult mai ușor reguli alimentare mai echilibrate.

Mai mult, dacă este inclus în dieta zilnică, piperul negru stimulează arderea grăsimilor și accelerează metabolismul, iar spre deosebire de ardeiul iute, piperul negru nu afectează mucoasele digestive dacă este consumat zilnic.

Dacă vrei să slăbești și dorești să incluzi într-un mod simplu piperul în alimentația ta, poți înghiți câte 3-4 boabe de piper înainte de fiecare masă, sau poți bea câte 3-4 căni cu infuzie de piper pe zi.

Iată cum se poate prepara infuzia de piper, care nu este indicată persoanelor care au afecțiuni digestive sau renale:

Toarnă o ceașcă de apă clocotită peste 3-4 g de boabe de piper. Lasă-le la infuzat 15-20 de minute, acoperind vasul cu un capac, apoi strecoară.

Sursa: RTV

CITEȘTE ȘI:

Știi cicatricea pe care mulți o avem pe brațul stâng? Toți cred că e de la un vaccin, dar adevărul este altul. Ce reprezintă de fapt acest semn și cum l-am căpătat

Dacă în momentul în care privești cu atenție partea superioară a brațului stâng observi un semn care pare că seamănă cu o cicatrice, trebuie să știi că, în general, acea mică, sau, după caz, mare, cicatrice, este o urmă a vaccinului antivariolă.

Potrivit secretele.com, înainte de 1970 , acest vaccin era unul comun. Se folosea virusul viu, cu scopul de a declanşa un răspuns imun, care să protejeze oamenii de virusul periculos de variolă, care cauza vărsatul de vânt.

Însă acest lucru nu explică de ce cicatricile sunt atât de mari la unii oameni, adevărul este puțin altul.

După vaccinare, zona se vindeca în câteva săptămâni, însă pentru a fi făcut vaccinul, un ac bifurcat era băgat în soluția ,,vaccinia”, iar brațul persoanei era ,,ciupit” de mai multe ori. O cantitate mică de vaccin era introdusă în organism de fiecare dată când acul rupea pielea, iar în acest fel se formau bășici.

Cicatricile sunt mai mari în cazul unor persoane deoarece aceștia au pielea mai sensibilă și după vaccinare au avut mai multe astfel de bășici.

Imediat după vaccin, apărea o mică umflătură chiar în zona cu pricina, care ţine 6-8 ore. Apoi, umflătură dispărea iar aspectul pielii revenea la normal, însă după 6-8 săptămâni, apărea din nou o umflătură, care semăna cu o muşcătura de ţânţar, potrivit a1.ro.

Această umflătură începea să crească și forma un nodul care se spărgea și elimina fluide, în acest fel se forma o ,,bubă” care se vindeca, însă lăsa o cicatrice pe viață.

Potrivit aceleiași surse, virusul variolă a dispărut complet la nivelul populaţiei în anii 1980, când vaccinarea antivariola a fost complet oprită.

Sursa: a1.ro

A început să înghită în fiecare dimineață câte 3 boabe de piper pe stomacul gol, dar când a observat ce se întâmplă cu corpul ei a continuat așa toată viața! Efectele sunt vizibile. Uite ce se întâmplă dacă iei 3 boabe de piper zilnic