Se acordă bani de la stat pentru o anumită categorie de români. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a putea beneficia de cei 719 lei.

Vești bune pentru români. În fiecare lună, aceștia vor primi 719 lei din partea statului. Pentru a beneficia de acești bani, românii eligibili trebuie să depună o cerere.

Se oferă sprijin financiar pentru o anumită categorie de români
România acordă o mare importanță familiei și bunăstării copiilor. Astfel, fiecare familie cu cel puțin un copil va primi un ajutor financiar din partea statului român. Suma nu este deloc neglijabilă, iar pentru a o primi, trebuie îndeplinite anumite condiții.

Cei 719 lei pe care familiile cu copii din România îi vor primi pe 10 iunie reprezintă un sprijin financiar pentru creșterea copiilor. Ca și până acum, acești bani vor fi distribuiți prin metodele cunoscute, adică prin poștă sau transfer bancar.

De obicei, familiile care beneficiază de acest sprijin financiar primeau banii pe data de 8 a fiecărei luni. În continuare, data de virare sau ridicare rămâne aceeași, însă în anumite luni există excepții.

Mai exact, în lunile în care data de 8 cade într-un weekend sau într-o zi nelucrătoare, cum a fost în iunie, plata este reprogramată. Ridicarea sau virarea banilor se va efectua în prima zi lucrătoare după aceste excepții. În cazul acestei luni, este vorba despre data de 10 iunie.

Cine sunt românii care primesc 719 lei din partea statului
Beneficiarii acestei alocații sunt copiii din România care nu au împlinit vârsta de 18 ani. De asemenea, primesc acest stimulent și copiii care au trecut de 18 ani, dar urmează o formă de învățământ, fie liceală, fie profesională. Aceștia beneficiază de alocație până la finalizarea studiilor.

Limita de vârstă crește până la 26 de ani pentru o categorie specială de tineri. Este vorba despre tinerii cu dizabilități care sunt înscriși în sistemul educațional din România și urmează cursurile unei forme de învățământ.

Anul 2024 a adus vești bune pentru familiile cu copii. Începând cu acest an, alocația de stat a crescut cu 13,8%. Diferența este semnificativă, mai ales în contextul scumpirilor recente.

După majorare, alocația de stat pentru copii a crescut de la 256 de lei la 292 de lei. Sumele sunt mai mari pentru copiii sub 2 ani sau cei cu dizabilități. Aceștia primeau anterior 631 de lei, iar acum primesc 719 lei.

Pentru a beneficia de aceste alocații, părinții trebuie să depună o serie de documente, printre care o cerere tip, actul de identitate, certificatul de naștere al copilului și altele.

Lista documentelor este aici: 

Se acordă bani de la stat pentru o anumită categorie de români. Banii intră direct pe card pe 10 iunie. Ce trebuie să faceți