Legea Pensiilor a fost modificata. In urma modificarilor efectuate, mai multi romani vor fi afectati, deoarece pensia va

depinde de anii cotizati la stat. Afla ce pensie poti primi daca ai cotizat numai 10-15 ani.

Ce pensie primesti de la stat, daca ai cotizat doar 10-15 ani

Modificarile din Noua Lege a pensiilor vor face diferenta intre cei care au cotizat la stat intre 10 si 15 ani si cei care au cotizat peste 15 ani.

Astfel, cei care au cotizat mai putin de 15 ani vor primi o pensie minima, stabilita, intr-un procent de 40% din salariul

minim brut pe tara garantat. Totodata, pentru fiecare an de vechime in plus se adauga cate 1% din salariul minim brut pe tara garantat.

„Persoanele cu vechime de minim 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe tara, iar pentru fiecare an de vechime in plus se adauga cate 1% din salariul minim brut pe tara.

Așadar, persoanele care au muncit între 10 şi 15 ani vor încasa o pensie minimă. Aceasta va fi stabilită în funcţie de stagiul de cotizare realizat, într-un procent de 40% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

La aceasta se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare an de stagiu de cotizare realizat între 11 ani şi 14 ani inclusiv. Așadar, acum pensia românilor va depinde în mare măsură de numărul de ani în care au cotizat la stat.

Pensie pentru cei care au muncit mai puțin de 15 ani

Modificările din noua Lege a pensiilor vor face diferența între cei care au cotizat la stat între 10 și 15 ani și cei care

au cotizat peste 15 ani. Astfel, cei care au cotizat mai puțin de 15 ani vor primi o pensie minimă, stabilită, într-un

procent de 40% din salariul minim brut pe țară garantat. Totodată, pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară garantat.

„Persoanele cu vechime de minim 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe țară. Pentru fiecare an de vechime în plus

Ce pensie minimă primești dacă ai cotizat doar 10 – 15 ani