Bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai versatile substanțe de pe pământ. Este un agent de dospit în copt, ajută la îndepărtarea petelor și poate fi folosit chiar și ca pastă de dinți. Dar ceea ce este foarte important este că bicarbonatul de sodiu are și câteva beneficii impresionante pentru sănătate.

Timp de secole, oamenii au folosit bicarbonat de sodiu pentru a calma indigestia și pentru a ameliora arsurile la stomac. De asemenea, poate fi folosit pentru a calma durerea și rigiditatea musculară, pentru a calma mușcăturile de insecte și pentru a reduce inflamația. Și studiile au arătat că bicarbonatul de sodiu poate fi eficient în tratarea bolilor cronice de rinichi și în scăderea tensiunii arteriale.

Una dintre cele mai impresionante este capacitatea sa de a ajuta la prevenirea cancerului. Studiile au arătat că, atunci când este combinat cu apă, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la uciderea celulelor canceroase și la prevenirea răspândirii acestora. În plus, bicarbonatul de sodiu ajută la alcalinizarea organismului, ceea ce a fost legat de un risc redus de cancer. Deși sunt necesare mai multe cercetări, nu există nicio îndoială că bicarbonatul de sodiu are unele beneficii puternice pentru sănătate.

Acest lucru îl face un inamic natural al industriei farmaceutice, care se bazează pe problemele de sănătate ale oamenilor pentru profit. Industria farmaceutică dorește să crezi că produsele lo sunt singura ta speranță de sănătate.

Bicarbonatul de sodiu: Ce trebuie să știți despre el

Bicarbonatul de sodiu este un compus natural care se găsește în sol, ocean și corpul nostru. Este, de asemenea, un ingredient comun în alimente.

Bicarbonatul de sodiu este o mare putere atunci când vine vorba de vindecare naturală. Capacitatea sa de a echilibra valorile pH-ului și de a neutraliza alți compuși îl face un tratament eficient pentru reducerea nivelurilor de toxicitate din organism.

Bicarbonatul de sodiu este deosebit de bun la neutralizarea substanțelor toxice, ceea ce îl face un tratament esențial pentru afecțiuni precum supradozele de droguri și toxiinfecțiile alimentare.

Legătura și beneficiile dintre bicarbonat de sodiu și astm

Astmul este o afecțiune respiratorie destul de frecventă care afectează atât copiii, cât și adulții. În cea mai mare parte, astmul se poate trata cu bronhodilatatoare și corticosteroizi sistemici. Însă, există forme agresive de astm care sunt rezistente la aceste tratamente.

Un studiu publicat în revista Pediatric Research a căutat să găsească un tratament alternativ pentru copiii cu acest tip de astm. Studiul a constatat că administrarea de bicarbonat de sodiu intravenos a îmbunătățit echilibrul PCO2 (Presiunea parțială a dioxidului de carbon) și PH (starea acidă sau bazică) la copii. Acest lucru sugerează că bicarbonatul de sodiu poate fi un tratament eficient pentru formele agresive de astm care sunt rezistente la bronhodilatatoare și corticosteroizi.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste constatări, dar implicațiile potențiale sunt semnificative. Dacă bicarbonatul de sodiu poate ameliora într-adevăr simptomele astmului bronșic, ar putea oferi alinare pentru milioane de copii din întreaga lume care suferă de această afecțiune.

Cancer și chimioterapie

În ultimii ani, bicarbonatul de sodiu a fost, de asemenea, prezentat ca un potențial tratament pentru cancer.

Se crede că suplimentele cu bicarbonat de sodiu funcționează în două moduri. În primul rând, ajută la alcalinizarea zonei din jurul tumorilor, făcând mediul nelocuitor pentru creșterea tumorii. În al doilea rând, s-a descoperit că ele îmbunătățesc activitatea anti-tumorală a altor medicamente anti-cancer. În plus, se crede că bicarbonatul de sodiu previne reapariția cancerului.

De asemenea, este utilizat împreună cu chimioterapia pentru a preveni afectarea rinichilor. Afectarea rinichilor este un efect secundar fecvent al chimioterapiei, deoarece chimioterapie folosită pentru a ucide celulele canceroase poate, de asemenea, deteriora celulele sănătoase. Acest lucru poate duce la o serie de probleme, inclusiv insuficiență renală. Pentru a preveni acest lucru, medicii prescriu adesea suplimente cu bicarbonat.

Bicarbonatul este o sare care ajută la neutralizarea acidului din sânge, iar aceasta poate proteja rinichii de leziuni. În plus, bicarbonatul poate ajuta și la reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei, cum ar fi greața și vărsăturile. Drept urmare, este un instrument important pentru a ajuta pacienții cu cancer să-și tolereze tratamentul.

Aciditatea este o problemă importantă

Aciditatea corpului a devenit o problemă tot mai mare de-a lungul timpului, datorită dietelor moderne și altor factori care contribuie la aceasta.

Un pH acid poate cauza mai multe probleme de sănătate, inclusiv diabet, cancer, boli de inimă și osteoporoză. Atunci când pH-ul corpului este dezechilibrat, poate duce la deteriorarea celulară și la afectarea funcției celulare.

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți alcalinizante care pot ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului organismului. Când este utilizat ca parte a unei diete și a unui stil de viață sănătos, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la prevenirea și tratarea acestor afecțiuni. Pe lângă efectele sale alcalinizante, bicarbonatul de sodiu are și proprietăți antiinflamatorii și antiseptice.

Bicarbonatul de sodiu este un prieten bunîntr-o lume în care suntem expuși continuu la poluanți și substanțe toxice.

SURSA > https://stiai.net

Bicarbonatul de sodiu: adevăratul dușman al industriei farmaceutice. Iată ce nu știai despre el: